Продукти:
1 кофичка кисело мляко
3 яйца1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. сода
около 1 кг брашно
Получават се бухти, които се надуват много. Така че е важно при пърженето да има много мазнина.
Допълвам. Скоро правих от това тесто пурички със сирене. Просто е. Вместо да се разточва тестото и да се изрязва, се къса топче колкото орех, с ръка се притиска, да се получи тънка кора, слага се сирене и се завива на руло. Пържи се в загрята мазнина.
Здравей,Илианка,аз вече коментирах изкусителните ти бухти,но после прочетох,че в олиото за пържене се слага малко оцет за да не поемат много мазнина,или содата да се сложи в брашното ,а не в млякото.Не знам дали ефектът ще е добър,но го споделям.Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Дани!
ОтговорИзтриванеПри тези бухти не се получава поемане на мазнина, така че, спроред мен не е нужно да прибавям оцет към олиото. Пробвала съм този вариант при други неща. Може би има ефект. Не съм много убедена :) А за содата чувам за пръв път...
Благодаря!
!!!!
ОтговорИзтриванеvery NİCE...
:) Thanks!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Бухтичките изглеждат чудесно! :)
ОтговорИзтриване