Pages

сряда, 2 септември 2009 г.

Пилешки хапки - мързеливи и много вкусни



Да приготвиш вкусни панирани пилешки хапки вкъщи всъщност може да бъде много лесно и също толкова вкусно (а понякога и по-вкусно), колкото в заведение. Вариантът, който предлагам наричам и мързелив, защото не обичам много да си цапам ръцете, когато панирам каквото и да е и съм си измислила този бърз метод, в който просто посипвам с брашно хапките в купата и след това изсипвам вътре разбитите яйца. Простичко се приготвят тези пилешки хапки и без много разправии.

Продукти:

500 г пилешко месо (филе или бутче)
4 с.л. соев сос
3 с.л. лимонов сок
сол на вкус
1/2 ч.ч. брашно
2 големи яйца

Месото се нарязва на хапки и се маринова със соевия сос, лимоновия сок и солта за поне 2 часа.
Брашното се сипва при вече маринованото месо и се разбърква добре - всяка хапка трябва добре да се оваля в брашно. Оставя се за десетина минути. Яйцата се разбиват  с тел и се изсипват при хапките. Разбърква се хубаво, като се внимава яйцата да достигнат добре всички хапки. Пържат се в нагорещена мазнина. Отцеждат се върху салфетка.

6 коментара:

  1. Ох какви апетитни хапки, ако са ти останали, може да пратиш към Варна няколко! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Хехе, развесели ме :)
    Целувки и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са апетитни Ако ще изпращаш може и към Бургас.Целувки и от мен

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Софи!
    Да взема да направя една морска обиколка, докато е още хубаво времето :D

    ОтговорИзтриване
  5. iliaina moje li na pileshkite hapki da ne slagam aici,asamo brashno

    ОтговорИзтриване
  6. Тони, принципно може, но не гарантирам за резултата. Ако искаш, можеш да ги изпържиш само мариновани.
    Съжалявам, че чак сега отговарям, но отсъствах известно време...

    ОтговорИзтриване