Pages

неделя, 16 август 2009 г.

Ветрило от патладжани



Източник: Пепи



Продукти:

2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
100мл. олио
малко кашкавал





Патладжаните се режат  на филии по дължина, като НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ - оставя се цяла част около 1см. Изкисват се в солена вода за около час. Изцеждат се от водата и се измиват. Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива. Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/. Залива се с олиото и 100мл. вода. Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича за около 10 мин.

5 коментара:

  1. Илианка, при теб е винаги вкусно и уютно. Бих искала да те зарадвам с една награда.

    Поздрави, Милена

    ОтговорИзтриване
  2. Не мога да не ти предложа награди за всичко,което приготвяш и споделяш с всички нас!
    Очаквам те!
    Поздрави!
    Краси

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно изглежда и лесно се приготвя,благодаря за оригиналната рецепта!!!Докато е сезона на патладжаните ще я изпробвам!

    ОтговорИзтриване
  4. днес ги направих,прекрасни са,чудесна рецепта :)благдаря че споделяте такива вкусотии с нас. поздрави. Рая

    ОтговорИзтриване
  5. Привет, Рая!
    Много се радвам, че са ви допаднали рецептите ми!

    ОтговорИзтриване