Pages

сряда, 29 юли 2009 г.

Пълнен заек




Продукти:


1 заек
6-7с.л. олио
1 ч.ч. ситно нарязан лук
вътрешностите на заека и те нарязани ситно
1 1/2к.ч. ориз
8 с.л. настъргани домати
1 1/2ч.ч.вода
сол, чер пипер, чубрица, джоджен и червен пипер на вкус(аз слагам по 1 ч.л.)
Заекът се измива и се оставя да се изцеди. В нагорещеното олио се запържва до златисто лукът. После се добавят вътрешностите и те се изпържват. Прибавя се оризът, а след като той стане "стъклен" се добавят доматите. Накрая се сипват водата и подправките и се оставя на много слаб огън да изври. Оризът трябва да е почти готов.(да не хруска) Ако е нужно, долейте още малко вода. Сместа се махва от котлона и с нея се пълни заека. Предварително зашийте част от корема , за да може спокойно да пълните. И така постепенно шиете и пълните, докато стигнете до края. Слагате зашитят заек в тенджера и наливате вода, колкото да го покрие. Слагате две чаени чъжички сол(или на вкус). Варите до полуготовност (като набодете с вилица, да се боде лесно). След това изваждате от тенджерата и го прехвърляте в тава за печене. Наливате в тавата част от бульона и намазвате заека с масло. Слагате във фурната. Когато се изпече до златисто, изваждате и обръщате от другата страна. Отново се маже с масло и се слага във фурната. Когато се изпече заека добре, се изважда. Оставя се малко да изстине и се нарязва на порции.

2 коментара: