Pages

събота, 28 февруари 2009 г.

Гювечета с картофи и броколи




Продукти за един брой:

около 250 г картофи
3-4 розички броколи
30 г краве масло
50-70 г. сирене
50 г кашкавал

Картофите се сваряват, обелват се и се оставят да изстинат. Броколите се задушават за кратко в малко масло. Картофите се настъргват на ситно ренде. Смесват се с натрошеното сирене. Стените и дъното на гювечета се намазват с масло. Разпределят се част от картофите. Слагат се парченца масло Поставят се броколите, пак масло и останалите картофи. Слага се последното мосло. Кашкавалът се настъргва и гювечето се поръсва с него. Пече се в незагрята предварително фурна до запичане на кашкавала или се слага в микровълнова за 3 до 5 минути на средна степен.

2 коментара:

  1. Е как се пече в студена фурна?

    ОтговорИзтриване
  2. Поставяте в студена фурна и тогава я включвате, за да се нагряват постепенно гювечетата, защото иначе може да се спукат.

    ОтговорИзтриване