Pages

петък, 12 декември 2008 г.

Шницели от пилешко месо



От печеното пиле миналата вечер остана доста голяма част - основно от бялото месо. А половинката ми не си пада твърде по него. Докато вчера се чудех как да го приготвя така, че да му е вкусно, попаднах на тази рецепта на kylinarka. Веднага реших, че ще приготвя пилето по този начин, но тъй като моето пиле не беше цяло, направих някои промени. Ето какви точно:




Продукти:




2 яйца

2 к.ч брашно

3/4 ч.ч бира

1 ч.л. риган

1 с.л. соев сос

сол,черен пипер



Свареното месо се реже на дребни парченца.Жълтъците се разбиват с бирата, прибавят се брашното и подправките. След това се добавят разбитите на сняг белтъци и месото.Гребва се с лъжица от сместа и се пържат шницелчета в добре загрята мазнина до златист цвят.

2 коментара:

  1. Страхотно изглеждат,Илианка!Едни такива пухкавички и сочни!Не се и съмнявам,че са много вкусни!Благодаря за рецептата, непременно ще направя такива щницелчета!

    ОтговорИзтриване