Pages

събота, 22 ноември 2008 г.

Ябълков щрудел


Продукти:


1 пакет фини кори за баница
5-6 ябълки
2/3 ч.ч. захар
50 гр. стафиди
1 1/2 ч.ч. смлени орехи
галета, ако е нужно
1 с.л. канела
по щипка карамфил и джинджифил
олио

Ябълките се почистват от семената и се обелват. Режат се на тънки филийки. Поръсват се със захарта и подправките. Към тях се прибавят стафидите и орехите и всичко се разбърква добре. Ако ябълките са пуснали много сок, се прибавя галета. Взима се една кора, поръсва се с малко олио. Върху нея се поставя друга кора, поръсена с олио. По средата се разпределя от плънката и се навиват на руло. Подреждат се в застлана с хартия за печене тава. Отгоре се намазват с маргарин или олио. Пече се в загрята фурна до зачервяване. По желание се ръси с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар