Pages

петък, 8 август 2008 г.

Свинско със зеленчуци


Продукти:


500 г свинско месо
3-4 големи глави лук
3 големи моркова
300 г гъби
2 пресни чушки
1 тиквичка
2 с.л. мед
соев сос
1 к.ч. бяло вино
черен пипер


По принцип приготвям тази рецепта по долуописания начин, но днес реших да не режа месото, а да сложа пържоли. Получи се много вкусно!

Месото се реже на тънки пръчици и се маринова с меда, 4 с.л. соев сос и 1/2ч.л. сол. Оставя се да престои няколко часа.Лукът се реже на полумесеци, а останалите зеленчуци на жулиени.В малко загрято олио запържвате месото до готовност. В същата мазнина пържите всички зеленчуци поотделно. Накрая смесвате месото и зеленчуците и добавяте бялото вино. Когато то изври добавете още соев сос. Аз подправям само с чер пипер.Става много ароматно и вкусно.

По желание може да се добави и една малка заквасена сметана, след като изври виното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар