Pages

събота, 26 юли 2008 г.

Руло







Продукти:
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 ванилия

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците се бият на гъст сняг и се добавят към жълтъците. Прибавя се брашното и ванилията. Разбърква се много хубаво. Сместта се изсипва в голяма правоъгълна тава, покрита с намаслена хартия за печене. Изравнява се добре и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Когато блатът стане златист, се изважда и докато е още горещ се обръща върху кърпа. Внимателно се махва хартията и с помощта на кърпата блатът се навива на руло. Оставя се така поне 10 минути. После се развива и се маже с крем. Намазаният блат се навива отново с помощта на кърпата. Отгоре рулото се украсява по желание. Опитвала съм с пудинг ванилия и малини вътре. Пълнежът може да е от сметана и плодове или сладко (аз предпочитам малиново или ягодово), а също може и само с мармалад и орехи. Отгоре се намазва със сметана и се украсява. А ако се прави с мармалад, се ръси с пудра захар.


Рулото трябва да престои поне два часа преди консумация.


Прави се много лесно и е много вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар