Да си призная честно, трудно ми беше да измисля име на тази рецепта. То си е пиле с картофи и гъби, но не само Всъщност, ако на някой, докато чете рецептата, му хрумне друго име, може и да го променя. Така че очаквам вашите предложения.
Идеята за това ястие дойде след като прочетох тази рецепта. Хареса ми идеята, но аз пък имах едно пилешко филе, което дремеше в хладилника и реших да я дообогатя. И се получи това вкусно ястие с пилешко.
Продукти:
600 г пилешко филе
500 г картофи
250 г гъби
1 голям червен домат
4 яйца
250 мл прясно мляко
черен пипер
риган
щипка-две мащерка
сол
малко брашно за овалване на продуктите
Пилешкото филе се разрязва на 2 или 3 по-тънки пържолки. Картофите се обелват и се нарязват на филийки с дебелина около 5 мм. Гъбите се режат на филийки, а домата на кръгчета.
В 4-5 с.л. загрята мазнина се запържват картофите от двете страни за по минута и се подреждат на дъното на тавата за печене. Посоляват се леко и се поръсват с малко черен пипер.
В същата мазнина се изсипват гъбите и се готвят около 3-4 минути, като се разбъркват. Посоляват се малко и се подправят с мащерка и малко риган. Изсипват се върху картофите.
Пилешките филета се овалват в малко брашно, изтупват се от излишното и се слагат в тигана за по 2-3 минути от всяка страна. Подреждат се върху гъбите. Подправят се.
Доматите се овалват също в брашно и отново минават през тигана за по минута от всяка страна. Подреждат се върху пилешкото. Поръсват се с риган и черен пипер.
Яйцата се разбиват и към тях се налива млякото. Добавя се сол и се разбърква.
Така приготвената смес се излива върху ястието.
Пече се на 180 градуса, докато хубаво се зачерви. Ако се запече прекалено бързо отгоре, покрийте с фолио и намалете фурната на 170 градуса и печете до готовност на картофите и месото.
Хареса ми това по-различно ястие,Ил!Прекрасно!
ОтговорИзтриванеЗаглавието си е супер, не го променяй. Привлича вниманието и те кара не само да прочетеш рецептата, ами и да си я запазиш за скорощна употреба. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИли,
ОтговорИзтриванеястието прилича на мусака, на редено, но не е точно същото.Така,че твоето заглавие е като че ли най - подходящо.Чудесно разнообразно пиле се е получило.
Поздрави и лека и спорна нова седмица !