Това време на годината е много подходящо за подобни мезета, придружени от чаша, две, три... хубаво вино
Рецепта... няма точна. Но ще напиша начина, по който го приготвих.
Посолява се леко. Отгоре се слага парче свинско месо с дебелина около 1 см и размер колкото кожата, което предварително е посолено и подправено с черен пипер. Завива се на руло и се завързва стегнато с канап, за да не се развие. В тенджерата, в която ще се вари, се поставя решетка на дъното. Отгоре се слага рулото. Залива се с равни части вода и зелева чорба - да се покрие цялото руло. Течността се опитва и ако не е достатъчно солена, се добавя малко сол. Пускат се около 1 с.л. зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и 4-5 зърна бахар. Вари се на бавен огън докато се свари добре и месото и кожата.
Изважда се от течността и се охлажда преди сервиране.
Наздраве!
Правила съм нещо подобно, вкусно е...
ОтговорИзтриванеIliana, this looks so good and tasty... Happy New Year to you and your family!!!
ОтговорИзтриванеТака обичам кожичка.....
ОтговорИзтриванесигурна съм,че е много вкусно!
Честита Коледа.
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение и толкова подходящо за сезона.
И понеже правя подобно нещо, зная колко е вкусно.
Весели празници!
Разкошотия е това мезе!
ОтговорИзтриванеНаздраве, Ил :)
Наистина е много вкусно!
ОтговорИзтриванеЩастлива Нова година ви желая, приятели!
Поздравления за невероятното руло, което сте направили.Всичко изглежда много красиво, но и същевременно доста сложно приготвено и поднесено. Сещам се за едни предавания, които сега дават по телевизията и там това ястие сигурно ще бъде одобрено.Кожата изглежда безупречно изчистена.Интересно ми е за колко време сте направили това ястие и какъв десерт би отивал?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеприготвя се за около час и половина.
Повече върви за мезе и не толкова за ястие :)
А десерт - вкусове разни. Зависи от повода :)