Продукти:
400 мл топла вода
около 700 - 800 г брашно
1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
1 равна с.л. сол
олио за намазване
сирене за поръсване
чубрица
парченце масло
Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта и от изброените продукти се замесва меко нелепнещо тесто. Оставя се да втаса покрито с кърпа. След като тестото е втасало, включете фурната на 200 * и поставете голяма тава, обърната с дъното нагоре. След това се разделя на четири. Всяка част се разточва на елипса с дебелина около 1 см. Намазва се леко с олио и се поръсва със сирене и чубрица. Така приготвената питка се поставя върху обърнатото дъно на нагрялата се тава и се пече на 200* до приятно зачервяване. След като се извадят от фурната, пърленките се мажат леко с краве масло и се завиват с кърпа да починат да кратко. Ако ги обичате хрупкави, пропуснете кърпата.
Да ви е сладко!
Много обичам пърленки, предполагам че
ОтговорИзтриванеи само с чубрица, без сирене ще бъде страхотна -
чудесна е идеята и рецептата ти, Илианка.
Благодаря ти,
сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Дианка, ти съвсем по габровски искаш да ги докараш, и без сирене дори :))
ОтговорИзтриванеПрекрасна седмица желая!
Фантастични!
ОтговорИзтриванеЩом са пърленки,макар и габровски ще са много вкусни.
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица,Илианка!
º° ❤♫°
ОтговорИзтриванеOlá! Passei para uma visita.
Que delícia!
Bom domingo!
Boa semana!
°º♡♡♫
°º♡ Beijinhos do Brasil.
º° ♡ ❤♫°
Пърленки обичаме всякакви.
ОтговорИзтриванеА твоята е чудесна!
В Габрово ли ще имаме среща сега :))
В Габрово на пастички, Пепи. Норче ще ни срещне :)
ОтговорИзтриванеMagia da Inês, welcome!
Мммм….направо ми се прияде габровска пърленка :))
ОтговорИзтриванеЧудесна е ! Ама защо е габровска ….не разбрах ?
И в Бургас такива си ги хапваме:)))
Хубава и усмихната по габровски седмица !:)))
И аз не знам защо и колко е габровска. Преди време беше доста популярна и се продаваше в Билла.
ОтговорИзтриванеЯла съм копривщенски и медвенски пърленки само, като първите ми харесват много повече. Сега е ред и на габровските - чудесно изглеждат, Шеми!
ОтговорИзтриванеЕ, копривщенски и медвенски не съм яла и правила. Хубаво ще е да се запозная и с тях :)
ОтговорИзтриванеМного шеметни прегръдки за теб!!!
Ох, тук не е за гладни, уникално вкусни пърленки, Или! Прекрасна нова седмица ти пожелавам и много усмивки!
ОтговорИзтриванеМинавам само жомайки,защото а съм си отворила очите както трябва,а ми отиде уж по-лекия режим тази седмица :),чудна е,Или!
ОтговорИзтриванеТо си е цяло пиршество тази пърленка. И вкусна, и ароматна, и...
ОтговорИзтриванеЧудна е, Иле, поздрави!
Много богато си я "насолила", Ил! Много е апетитна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИлиана, апетитна и ароматна питка! Интересен начин на печене!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О, пак съблазняваш, Илианка! Много обичам пърленки, а дали ще са габровски или с друго месторождение, все ми е тая, стига да са така прелестни, както твоите! Черпя се виртуално поне двечки :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки за тебе, мила!
Ооо, момичета, радвам се, че ви харесват :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Илианче, вчера ги направих и се получиха чудесно, хапнахме си ги с огромно удоволствие!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря за хубавата рецепта, и имаш специални комплименти от сина ми, много ги хареса :)
С тези поруменели страни, изглеждат нечовешки апетитно.... :) Страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеОх, прекрасни са!Чудесно предложение, Илияна!Поздрави
ОтговорИзтриванеИлианка благодарности от цялото фемили за пърленките. Хапнахме си ги с кеф :)) и търсихме още. Благодаря за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава седмица!
Радвам се, че съм допринесла за разнообразието на вашата трапеза :)
ОтговорИзтриванеПожелавам ви прекрасен ден!
Щом са габровски ще са много вкусни
ОтговорИзтриванеUh...I love to make this.
ОтговорИзтриване