tag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post5632590094143363695..comments2024-03-17T21:25:30.402+02:00Comments on Щъркелово гнездо: Кекс - баклаваIlianahttp://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-61016004337675889912018-02-16T10:48:18.653+02:002018-02-16T10:48:18.653+02:00Три четвърти чаена чаша захар.Три четвърти чаена чаша захар.Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-41931503938045973272018-02-16T09:52:30.981+02:002018-02-16T09:52:30.981+02:00Колко чаши захар са.3-4 или три четвъртиКолко чаши захар са.3-4 или три четвъртиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-54777687899248194082017-05-30T08:21:26.588+03:002017-05-30T08:21:26.588+03:00Здравейте,
не знам защо сместа ви е станала така р...Здравейте,<br />не знам защо сместа ви е станала така рядка. Наистина, може да зависи и от брашното... Но рецептата е изпитана и обикновено се получава успешно.<br />Колкото до плънката, да, тя и при мен пада долу. Но след като се обърне кексът, излиза отгоре :) Но все пак си е останала в тестото. Ако имате желание, може да опитате пак и да увеличите малко брашното. Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-11623327849808456322017-05-28T16:05:56.795+03:002017-05-28T16:05:56.795+03:00Спазвайки с абсолютна прецизност рецептата кексчет...Спазвайки с абсолютна прецизност рецептата кексчето не можах да го докарам на вид като снимката ти.Плънката падна на дъното и част остана по хартията ,която бях сложила отдолу.кексовата смес стана малко рядка ,може би това е причината.То сега брашна ли са?нямат нищо общо с едно време и захарта не е толкова сладка.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-11911273864641175562015-10-10T13:33:36.583+03:002015-10-10T13:33:36.583+03:00Здравейте,
не използвам вентилатор по принцип. За ...Здравейте,<br />не използвам вентилатор по принцип. За времето - не мога да кажа точно, защото всяка фурна пече различно. Това, което мога да посъветвам е, да го сложите в загрятата фурна и след като хване леко коричка отгоре, да покриете с хартия, за да го предпазите от изгаряне. Също така, ако ви се вижда, че фурната пече силно, може да намалите и на 160 градуса. Може да се пече по-бавно, но пък няма да остане клисав или пък да изгори.<br />Успех!Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-84035530944188807202015-10-09T21:53:25.061+03:002015-10-09T21:53:25.061+03:00Прекрасно изглежда! Имам нова фурма и смятам да я ...Прекрасно изглежда! Имам нова фурма и смятам да я пробвам с този кекс. Колко време го пекохте? На вентилатор или без? Благодаря ви. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-18641326531781825772015-05-10T18:06:52.639+03:002015-05-10T18:06:52.639+03:00Браво! Радвам се много, че ви харесва :)Браво! Радвам се много, че ви харесва :)Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-53688695373522096662015-05-10T16:38:14.464+03:002015-05-10T16:38:14.464+03:00направих го.стана страхотен и свьрши много бьрзо
направих го.стана страхотен и свьрши много бьрзо<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-68609778509098088522015-05-09T16:49:30.998+03:002015-05-09T16:49:30.998+03:00Мдаааа,ще се правиии
Мдаааа,ще се правиии<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-38795868479563895322015-05-05T17:33:59.535+03:002015-05-05T17:33:59.535+03:00Вече отговорих по-горе.Вече отговорих по-горе.Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-32669990753984348562015-05-05T17:26:52.417+03:002015-05-05T17:26:52.417+03:00az sishto bih iskala da pitam za6to soda i bakpulv...az sishto bih iskala da pitam za6to soda i bakpulverAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-29535708055110592652015-05-05T17:19:32.250+03:002015-05-05T17:19:32.250+03:00Здравейте, има доста рецепти, в които присъстват и...Здравейте, има доста рецепти, в които присъстват и двете.<br />Смята се, че това е така, тъй като содата в бакпулвера може да е малко и да не е достатъчна да бухне сладкишът.<br />Може да се ползва само бакпулвер в по-голямо количество, но киселината в него може да дойде прекалено. <br />Също така, наличието на сода в рецептата е предпоставка за добиване на хубав загар.Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-32740767984875544452015-05-05T15:41:34.941+03:002015-05-05T15:41:34.941+03:00Чудя се защо се слага и сода и бакпулвер?Чудя се защо се слага и сода и бакпулвер?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-29130848194271585542015-01-08T20:48:10.722+02:002015-01-08T20:48:10.722+02:00Здравейте,
по принцип пека кексове на горен и доле...Здравейте,<br />по принцип пека кексове на горен и долен едновременно :)Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-43417581708507442042015-01-08T20:32:42.901+02:002015-01-08T20:32:42.901+02:00Здравейте!
Искам да попитам как печете този сладк...Здравейте! <br />Искам да попитам как печете този сладкиш - дали първо само на долен реотан или може и само на долен и горен едновременно?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-59478510511273139922014-08-30T22:46:36.153+03:002014-08-30T22:46:36.153+03:00ВкуснооВкуснооAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-64003868045820169402014-08-19T17:28:34.553+03:002014-08-19T17:28:34.553+03:00Сиси, кексът е по-скоро влажен.
Моята чаша е 200 ...Сиси, кексът е по-скоро влажен. <br />Моята чаша е 200 мл. <br />Можеш да използваш и друга чаша, но е важно да е една и съща за всички отмервания.<br />Поздрави,<br />ИлианаIlianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-11860456942355808082014-08-19T12:48:33.696+03:002014-08-19T12:48:33.696+03:00Купих продуктите и сега се зачудих с колко мл чаша...Купих продуктите и сега се зачудих с колко мл чаша да отмервам? СисиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-4751577752450176112014-08-19T10:04:35.221+03:002014-08-19T10:04:35.221+03:00ммммного вкусно изглежда! Кексът по - пухкав ли ст...ммммного вкусно изглежда! Кексът по - пухкав ли става или по - скоро плътен? СисиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-33557721366631799432014-03-29T10:55:54.382+02:002014-03-29T10:55:54.382+02:00Благодаря ви, дами! Вкусничко стана :)Благодаря ви, дами! Вкусничко стана :)Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-10528004692851743062014-03-25T11:51:57.596+02:002014-03-25T11:51:57.596+02:00Изглежда вълшебно, Илианка,
много красив, с изкуша...Изглежда вълшебно, Илианка,<br />много красив, с изкушаващ ефектен и ароматен пълнеж.<br />Чудесна рецепта и страхотно изпълнение!<br />Поздравления, хубав и усмихнат празник!<br />di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-39219562473656997382014-03-24T17:27:30.248+02:002014-03-24T17:27:30.248+02:00Чуден просто! Как да не го направи човек! Обичам о...Чуден просто! Как да не го направи човек! Обичам орехови плънки!Поздрав най-сърдечен!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-54504320180423803662014-03-24T12:46:40.246+02:002014-03-24T12:46:40.246+02:00Илианка, прекрасно кексче се е получило и как само...Илианка, прекрасно кексче се е получило и как само изглежда! Ще се прави! Много обичам такива рецепти, дето не са сложни.<br />Прегръдка и спорна седмица!Румиhttps://www.blogger.com/profile/01577204097792205619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-51251214020483888012014-03-24T00:18:47.062+02:002014-03-24T00:18:47.062+02:00Това баклавено кексче ще ухае страхотно с тези оре...Това баклавено кексче ще ухае страхотно с тези орехи и масло в допълнение :) Ще взема да го причиня на половинката следващия път, когато прискърца за десерт :)<br />Усмихната седмица, Или :)Тикиhttp://www.cookingtiki.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-54729752901906604002014-03-23T22:23:13.670+02:002014-03-23T22:23:13.670+02:00Обещавам при мен да няма изменения. Много ми харес...Обещавам при мен да няма изменения. Много ми харесва идеята и ще я изкопрам едно към едно;) Поздрав, Илианка!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.com