tag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post4022241300267586630..comments2024-03-17T21:25:30.402+02:00Comments on Щъркелово гнездо: Меденки с орехи и шоколадIlianahttp://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-8410206015206637372023-04-08T07:40:09.721+03:002023-04-08T07:40:09.721+03:00Ако температурата е била прекалено висока, е възмо...Ако температурата е била прекалено висока, е възможно шоколадът да е пресготвен. За друга причина не се сещам. Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-31411852211214490672023-04-04T14:52:24.163+03:002023-04-04T14:52:24.163+03:00Днес ги правих по вашата рецепта, станаха уникални...Днес ги правих по вашата рецепта, станаха уникални, само че слагам една подправка за меденки от украинския магазин. Трудно ми е разтопяването на шоколад на водна баня, защото не става течен , гладък а е гъст, къде греша?Jivka Hristovahttps://www.blogger.com/profile/04891070304405119760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-6413386018402499822019-12-14T21:01:06.130+02:002019-12-14T21:01:06.130+02:00Ч.ч. is a cup,
Ч.л. is a tea spoon,
С.л is a tabl...Ч.ч. is a cup,<br />Ч.л. is a tea spoon, <br />С.л is a tablespoon.<br /><br />Greetings! Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-66759945687943061272019-12-13T11:05:46.309+02:002019-12-13T11:05:46.309+02:00Molim vss sta znaci чч,чл. сл ? hvala
Molim vss sta znaci чч,чл. сл ? hvala<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-65710786922471844082015-02-09T13:23:55.487+02:002015-02-09T13:23:55.487+02:00Не пека с вентилатор. Сложете ги на 170 градуса и...Не пека с вентилатор. Сложете ги на 170 градуса и печете докато станат златисти. Не прекалявайте с печенето, защото ще станат много твърди :)Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-87088207588820503632015-02-09T10:48:27.966+02:002015-02-09T10:48:27.966+02:00А колко време се пекат и на какви градуси? С венти...А колко време се пекат и на какви градуси? С вентилатор или без :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05657065772997792246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-5960879455366135962014-12-31T02:00:37.440+02:002014-12-31T02:00:37.440+02:00Най -меки като от магазина стават с бъркано тесто ...Най -меки като от магазина стават с бъркано тесто . Намалете брашното - да е гъстота една идея преди замесване - може да се добавят смлени орехи или настърган шоколад.<br /> Тази година реших ,че искам меки меденки и не спазих никоя рецепта. <br /> Вместо сода слагам бакпулвер. В тестото сложих шоколадови пръчици и се получи нещо много вкусно . <br />yulmanahttps://www.blogger.com/profile/13241966429855346782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-59216864746648295272014-11-02T18:38:24.308+02:002014-11-02T18:38:24.308+02:00Не са твърди със сигурност.
Но веднага след изпича...Не са твърди със сигурност.<br />Но веднага след изпичане не са и най-меките. Но като престоят малко, стават много мекички. Ако пък се намажат със сладко и се слепят, ще станат още по-хубави :)Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-55062018599874318012014-11-02T17:11:38.690+02:002014-11-02T17:11:38.690+02:00Мекички ли стават? :)Мекички ли стават? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-63766715316385507282011-12-22T19:05:56.172+02:002011-12-22T19:05:56.172+02:00Ами... не знам защо се е получило така. Може брашн...Ами... не знам защо се е получило така. Може брашното да е било повечко или да са печени по-дълго. <br />Дано намазани с мармалад да омекнат. Пробвайте да ги поставите в кутия, в която има поставен резен ябълка.Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-7025637188530461912011-12-22T08:40:29.521+02:002011-12-22T08:40:29.521+02:00Защо такаааа.Първо благодаря за рецептата.Миналата...Защо такаааа.Първо благодаря за рецептата.Миналата седмица ги направих но не като питки а по-скоро като линцери лепнати със сливов мармалад и станаха стахоотни.Вчера направих още една доза с идеята да е за коледа но станаха като камък-брашното ми е същото меда също но меденките нямат нищо общо..Слепих няколко с надеждата да омекнат до сутринта-предния път омекнаха за часове-сега като ги пробвах са си все същите.Не знам къде сбърках...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-76602448993830597452011-03-21T16:04:19.695+02:002011-03-21T16:04:19.695+02:00Радвам се, че ви харесват!
Дианка, твоите думи вин...Радвам се, че ви харесват!<br />Дианка, твоите думи винаги значат много за мен. Благодаря!Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-86455836526986156062011-03-21T14:13:47.961+02:002011-03-21T14:13:47.961+02:00Илианка,
много ми харесват новите ти идеи - отличн...Илианка,<br />много ми харесват новите ти идеи - отлична работа, както винаги.<br />Обожавам меденки и си спомням колко бяха вкусни,а твоите са чудесни!<br />Честита,<br />усмихната и щастлива пролет, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-54350036175624065642011-03-21T09:03:08.214+02:002011-03-21T09:03:08.214+02:00Страхотен спомен от едно време.... ще ги направя:)...Страхотен спомен от едно време.... ще ги направя:)Benitahttps://www.blogger.com/profile/07281858664401905136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-82534869833955888262011-03-20T14:00:03.551+02:002011-03-20T14:00:03.551+02:00А след като изядяхме шоколадовата част, другата &q...А след като изядяхме шоколадовата част, другата "случайно" се оставяше на някой шкаф, маса..... <br /><br />А как ухаят, докато се пекат :) Заради това си струва човек да ги забърка :)<br />удесни си ги направила, Илианка!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-27071484879289770092011-03-20T07:53:18.095+02:002011-03-20T07:53:18.095+02:00Страхотни са!
Не зная дете, което да не ги започва...Страхотни са!<br />Не зная дете, което да не ги започва от шоколада:)<br />А спомените ти май на всички ни напомниха за бабините рецепти и уханна кухня.<br />Поздрави от мен!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2055463032269825277.post-54554630223166440382011-03-19T19:35:44.772+02:002011-03-19T19:35:44.772+02:00:D Ох, с тия носталгични спомени ...:D Ох, с тия носталгични спомени ...Gloxy-Floxyhttps://www.blogger.com/profile/10374786167155135408noreply@blogger.com