Pages

четвъртък, 23 август 2018 г.

Сусамови бисквитки с тахан


Това е още една публикация, с която се включвам в проект "Вкусно и полезно" на био магазин Зелен, целта на който е да се покаже, че здравословната храна може да бъде и много вкусна.

Вкусни и здравословни бисквитки със сусам, тахан и кокосово брашно. Правят се много бързо и лесно.



За да си ги приготвите, са ви необходими:

80 г мед
80 г сусамов тахан
4 с.л. кафява захар
2 яйца

сусам за овалване

Мед, тахан и захар се изсипват в купа и се разбъркват добре. Прибавят се яйцата и сместа се разбърква хубаво с тел. След това се изсипва от брашното, като в началото изсипете около 70 грама и разбъркайте хубаво. Тъй като има различни видове кокосово брашно, които поемат различно количество течност, е необходимо да добавите толкова, че да се получи хубаво тесто, от което лесно да се оформят топчета. Може да се наложи да сложите значително по-малко количество брашно от посоченото. Но от това брашно, което използвах аз, добавих точно 100 г.
Тавата се застила с хартия за печене. Взима се с чаена лъжичка по малко тесто, което се оформя на топче и после се сплесква на малка питка. От горната страна се потапя в сусам и се поставя в тавата. Готовите бисквитки се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10-12 минути.