Pages

четвъртък, 4 януари 2018 г.

Пържени пилешки крилца


Пържени пилешки крилца, кой не ги обича? Хрупкави и много вкусни, мариновани дълго в кисело мляко.
Като изключим продължителното мариноване, иначе се приготвят много лесно и бързо.
Не е нужно да отскачаме до близкото заведение за бързо хранене, за да хапнем от вкусните пържени крилца, а можем и сами да си ги приготвим много вкусни :)


Продукти:

около 1 кг пилешки крилца

за мариноване:

100 мл вода 2 с.л. сол 300 г кисело мляко 1 с.л. чесън на прах 1 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. куркума
1 ч.л. черен пипер

За паниране:

300 г брашно
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. пушен червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер (може да се увеличи или да се пропусне)




Крилцата се почистват и тънката им част се отрязва. Така приготвените крилца се разделят на две части. Измиват се и се подсушават.

Всички продукти за маринатата се смесват и се разбъркват много хубаво в тава или много голяма купа. Прибавят се крилцата. Покриват се с фолио и се прибират в хладилник за 12 часа. Е, може и малко по-малко, но колкото повече, толкова повече :)

Брашното се смесва с останалите продукти за панировката.
Месото се овалва в така приготвеното брашно и се оставя върху решетка за 10-15 минути и се оставя да стегне.
След това се овалва още веднъж в брашно за по-хрупкава коричка.

В дълбок съд се налива повече олио и така приготвените крилца се изпържват от всяка страна за по около 3-4 минути.
Крилцата се изваждат и се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути, докато хванат хрупкава коричка и хубав загар.



Адаптирано от тук.